Cheers to me, and you

Det känns alltid magiskt när det är nyår och hela det gamla årets bilder flyger förbi i huvudet med mycket hög hastighet.
Hela dagen går åt att tänka på allt man varit med om innan man kan börja om på nytt.
Känns som det här året var hur kort som helst. Ändå känns det som jag har hunnit med otroligt mycket. De spontana resorna, de stora slutprojekten, balen, tatueringen, de olika studenterna, pojkvännen, universitetet & flytten hemifrån.

2011 kommer bli ett fint år. Det sitter redan inpräglat i huvudet att 2011 ska bli ett bra år. Jag menar, ett år kan knappast börja bättre. Ny lägenhet, , [mindre i hyra, yay!] och framför allt- L som sambo.

På ett sätt är det alltid sorgligt att lägga alla fina minnen bakom sig och gå vidare, på ett annat sätt känns det skönt att bara blicka framåt- ta del av nya händelser och skapa nya minnen.

Får önska alla läsare en fin fortsättning och en grym början på det nya året.
Vi ses på andra sidan!



[Bild från Shooter1970 @ deviantart]

Ho ho holy shit!

Julen är härmed ÖVER. Kändes som en otroligt kort jul i år. Känner mig stressad över att komma hem så fort som möjligt och få arbeten gjorda. Känner mig samtidigt på något sätt avslappnad eftersom tiden så här efter jul står helt stilla. Förstår om det inte låter vettigt, avslappnad men stressad.. Eller det kanske är det som är Motivationshandikappad eller Lat? Hm.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med julen. Fått massor med fina julklappar, som gladeligen kommer komma till användning. Varit omringad av söta människor och har framför allt ätit massor med gottgott.
Det smartaste man kan göra när ett nytt år är nära är att bestämma sig för att sluta äta godis. Iallafall mycket mindre. Det finns egentligen bara fördelar med detta. Hur kan det vara så? Jo;
1. Man är så otroligt trött på godis efter julen, allt man fått i julklapp, allt julgodis man bakat och bjudits på och allt man konstigt nog köpt själv när det sett sådär sött och gott ut på julmarknader osv.
2. Man har förmodligen diabetes efter julen och därför kan det ju vara bra att sluta äta godis.
3. Nyårslöften är smarta, och äta mindre godis låter ju ganska bra. (om man håller det är ju en annan sak...)
4. När man bor själv vet man hur gärna man vill spara pengar, och onödiga tandläkarbesök är dessvärre knappast gratis.

Bortförklaringar man därför bör undvika;
1. "Låt mig bara få äta upp det jag har kvar från julen..."
2. "Idag har jag städat, gjort läxor och diskat, NU förtjänar jag faktiskt lite godis!"
3. "Nej, nu åt jag en onyttig måltid, nu kan jag lika gärna slänga i mig lite godis"

Jag har alltså ~3 dagar på mig att äta allt mitt godis, för att nästa år kunna börja ett hyfsat nyttigare liv.



Härnäst väntar nyåret och den, konstigt nog, mystiska magin som uppstår varje gång det helt plötsligt blir ett nytt år. Det blir nog fint. Vi hörs!

Vintern vs Sommarn


Man
önskar att vintern var kortare och att sommaren kommer bara efter några veckor efter jul. Och när sommaren väl är här vill man att den aldrig ska ta slut. Men varför är det så? Är sommaren verkligen så mycket bättre? Det ska jag försöka ta reda på.


Sommar [tänk dig en sommar med extrem hetta- och ingen vind]
+ Vad är skönare än att ligga och sola för att sen ta ett dopp i havet?
+ Man kan vara ute hela natten, utan att det ens är mörkt eller kallt!
+ Grillad mat i stort sett varje dag, DET är värt mycket
+ ÄNTLIGEN slipper man gå runt och se ut som en äkta engelsman (Say Bye to Mr Albino)
+ Man kan ha minimalt med kläder, utan att frysa minsta lilla
+ Så många gånger som man duschar känner man sig överfräsh. Det är en bra sak

– Man kan bli riktigt svettig av att inte göra någonting
– Omöjligt att sova i pressande värme
– Insekterna kan komma krypandes/flygandes från ingenstans, när man minst anar det


Vinter [tänk dig en snörik, snorkall vinter]
+ Vad är mysigare än att sitta med en filt, framför en brasa med te/varm oboy?
+ Vissa tycker att man blir lika varm som sommarvärmen inuti när man ser första snön falla
+ Vem klagar när man får massa presenter/pengar på julafton?
+ Det gör inget att man är vit. Det är alla andra också.
+ Chokladkalendern - En ursäkt till att äta lite godis varje dag

– Det är inte alla som skrattar när man trillar på en isplätt
– Det blir mörkt kl. 16.00. Say no more...
– Visst är man söt när man kommit in efter kylan ute. ("Rodnar, jag? Nej jag ser alltid ut såhär på vintern!")
– "Ska vi gå ut?" "Okej jag kommer snart" Efter 42 min; "Nu kommer jag!" Slutsats; PALLA ALLA KLÄDER!


˜

Vilken slutsats kan vi då dra av denna sammanställning? Man kan ju klart se att båda har många fördelar, men det ser ganska jämnt ut. Det är vanligt att räkna alla plu... Vem försöker jag lura. Man behöver ingen lista.
SOMMAREN 2011 - KOM TILL MIG !

Direkt från snökulan

Almighty. Ser ni väderprognosen för onsdag? Även om det nu är på natten kanske det ändå kommer bli 20 minusgrader! Det är då håret fryser till is och går att bryta av, då snoret och näshåret blir vitt av frost och näsan börjar lida av köldskador!
Man kanske inte alltid borde lita på vad man ser/hör på internet eller tv men snälla vädergud, HA FEL.

Den senaste veckan har det varit lika kallt ute som inne i denna gamla byggnad. Sovit med 2 par strumpor varav ett par var riktigt tjocka! Precis när jag lagt mig härom dagen skulle jag då försöka värma mina händer på fötterna (tänk dig att man ligger i fosterställning och desperat letar efter värme), men till min fasa var fötterna kallare än händerna. Kallare? Fast jag haft på mig 2 par strumpor...

→ Jag längtar till sommaren som aldrig förr !

Tacksam vecka

Hej fredag!
Idag fick jag besked om att jag äntligen kommer få 1100,- i bostadsbidrag kommande månader. Ska bli jäkligt skönt att ha lite extra nödpengar.
Ska även på lägenhetsvisning imorrn, lördag, kl 14.00. Tuvanäsvägen på campus, verkar va ett fint område. Hoppas bara nr 1 i kön tackar nej/inte bryr som om erbjudandet så lägenheten blir vår i mars!

I onsdags fick jag en rolig liten adventspresent av min syster. Den kom på posten och det var väldigt viktigt att inte öppna den förrän Susanne och jag pratade på Skype. Läppglans som luktar cola, så sött! :D Fick även ett superfint julkort, en reflex och lite handsalva. Alltid kul när man får ett paket/brev på posten med handskriven text!

Igår städade jag Ludwigs lilla lya i smyg. Diskade all disk, bäddade sängen, samlade ihop skräp, vek lakan och la undan kläder i skåpen bl a. Satte sen upp massa post-its på skåp och väggar med små texter innan jag skyndade mig hemåt så Ludwig inte hann hem när jag fortfarande var där. Tog ung 1 timme innan han kom cyklandes till mig och gav mig en enorm Merci-chokladask som tack!



Blir inte mer för idag, händerna är kalla och måste omedelbart ta plats under den varma filten i sängen. Återkommer framåt slutet av helgen!

(Mh, framöver får det bli dåliga Skype/mobil-bilder då systemkameran är i Borgholm :/)

"To infinity, and beyond!"

Nu är det söndag kväll igen och jag har smått ont i magen. Varför vet jag inte. Trött är jag också. Anledningen till detta kan jag gott ta och berätta.

Jo Ludwig skulle vila i en "halvtimme" igårkväll runt.. 23.30. Fattade verkligen inte poängen med detta men ah. Han somnade hyfsat snabbt och jag satt då och spelade i kanske 30 min, sen gav jag upp. Då bestämde jag mig för att lägga mig och sova, eftersom Ludwig inte hade nån som helst tidsuppfattning då han låg och drömde om rosa ponnysar och regnbågar osv. 03.30 vaknar han och frågar upprört "Varför väckte du mig inte?!". Till mitt försvar har jag hört att man inte ska väcka barn som sover Ludwig!

Jo visst blir det blir skönt med två dagars ledighet till. Kan säkerligen behövas när man sovit så kasst. Också pga drömmar där man sätter i halsen och.. dör. Tragiskt.

 

 

Haft ett filmmaraton i helgen med L. Alla Toy Story-filmerna + 3 andra filmer. Älskar Toy Story! För att inte tala om den sötaste [visserligen animerade] flickan i filmhistorian- Bonnie [Toy Story 3]. Så gosig!

Till detta åt vi ett berg med varmkorv i bröd. Kändes mäkta konstigt att äta varmkorv med bröd hemma... Konstiga minnen från lågstadiet poppade genast upp och satt kvar någonstans i bakhuvudet resten av dagen. Om man ändå fortfarande kunde springa runt med en liten håv i vattnet för att leta småfiskar eller ha massa färgglada tröjor med tecknade getter på utan att folk skulle tycka man va heldum.


 

Imorn blir det mitt första tandläkarbesök i denna stad. Ska bli smått spännande och se hur lång tid det tar att hitta dit. Och hur ihjälfrusen jag kommer vara när jag väl kommer fram. Men det blir nog roligt.
Tills dess ska jag ligga nerkrupen i min säng- den enda plats som faktiskt går att vara på när det är så här kallt [och toaletten då, vars element är det enda som funkar i denna hydda..].

Godnatt


RSS 2.0