En rundtur till helvetet

Om jag fick beskriva gårdagen med ett ord får det bli något så enkelt som Dum. Japp, verkade vara en otursdag igår, inte bara för mig utan för Ludwig med.
Han som råkade ut för att spel inte sparades, en gubbe som vart sur för att Ludwig tappade balansen på cykeln, ett evigt väntande på Max och jag som olyckligtvis trillade av stolen jag inte ens hunnit sätta mig på.

Jo det är sant, en stol som står helt still är faktiskt inte helt lätt att sätta sig på. Och att hamna ute i köket när man trillar i 'allrummet' är ett mysterium även för mig. Svanken skadades olyckligvis och gör ont även idag.

Första måltiden på Max hamburgerrestaurang gjorde mig mindre än imponerad. Att det ska ta en halvtimme att få sin lilla mat är inte rätt :( Inte heller att Ludwig står i kön i yttligare 20 min för en glass som inte ens finns.. Näe, säger Heja McDonald's istället.


Får hoppas att morgondagen blir bättre än den igår. Vad kan gå fel? En timme i skolan, tåg hem till Kalmar, träffa mamma, åka till Färjestan. Inget kan gå fel. Inget ska gå fel.

Onsdags glory

Vaknade idag av att solen sken in i mitt rum från 3 olika håll. Vart aspepp på att städa lägenheten, det var också det jag gjorde.

Bytte gardiner i köket, en smått tricky utmaning att göra helt själv men det gick. Diskade disk, tvättade ytor, plockade undan lite grejer följt av en nogrann dammsugning. Om man har en riktigt bra dammsugare är det faktiskt grymt kul att dammsuga. Förvånade? Jag också..

Fösökte även läsa en skvätt i Musikliv, den oändliga boken som ska vara färdigläst och skriven om den 4e okt. Slutade med att samma mening vart omläst ca 14 gånger = jag gav upp och åt frukost istället. Rätt beslut om ni frågar mig.


Ska nu ta mig en dusch, invänta myspojken, för att sen se vart dagen tar mig. Kan se mig själv ta cykeln till Citygross för att 'storhandla', därefter ett antal timmars segande då våra magar planerat att göra oerhört ont pga en hög saker vi egentligen inte borde ätit. Längtar redan.

Vardagsmat

Shit biscuit. Har sån magvärk så jag klarar knappt av att sitta upp.. Men den starka individ man ändå är så sitter jag här med lans och sköld- fighting the pain.



Så hur har min dag varit?

Well, den har bestått av att cykla fram och tillbaka i blåst och kyla, skola, äta (en av mina förmodligen favoriträtter -potatisgratäng & grillad kyckling!) och slöa.

Att cykla i motvind är bland det värsta jag vet. Särskilt när fingrarna fryser fast i styret och får sprickor och börjar blöda. Och som salt i såren, uppförsbackar. Jo, detta land är välutrustat med dessa. Växjö är en helskön stad på alla sätt och vis, visst, men döda mig gärna lite när jag kommer cyklandes och ser backen... Suck.

Skolan började halv 4. Sucks tänker vissa, Halleluja tänker jag. Att bara få ta sovmorgon, ta det lugnt, käka en rejäl och grymt god frukost (baguetter med Boxholms ost.. mm!) för att sen sätta på sig skorna och bara gå till skolan är underbart skönt, speciellt när man vet att lektionen bara varar i 1,5 timmar. Och man är helt ledig kommande dag.

Efter skolan gick Ludwig och jag en sväng förbi ICA för att leta dagens mat. Som bekant vart det grillad kyckling, potatisgratäng och Ludwigs gorgonzolaost. Gjorde förmodligen dagen lite sådär extra bra. Gärna en maträtt jag äter varje vecka!

˜

Ah. Och föresten. Fonten på den här bloggen är fubar. Men jag vet, låtsas om att rubrikerna är i Honey Script så kanske jag slipper lösa det problemet. Tack på förhand!


PS

Bloggen är under konstruktion.

Lite sådär smått

Vissa snålar som fan när dom flyttar hemifrån. Andra go nuts och spenderar hejvilt. Ska jag vara helt ärlig och ren så tillhör jag nog den senare gruppen. Tyvärr.
Det är inte så att jag är köpgalen och måste till stan var eller varannan dag. Även om det nu råkat bli så... Men så kan man ju också säga att jag köpt presenter till mig själv eftersom jag fyller år snart. Och sen kommer ju julen!

Nej men jag ska faktiskt skärpa mig och börja spara. Efter julen. Och nyår. Jag lovar.


Vet inte om jag ska vara stolt eller skämmas, men här är ett litet kollage över de senaste och mysiga inköpen inför hösten/vintern.
ihi :]

Gammal nybörjare

Vad gör jag här, igen, tänker ni kanske nu. Jo, dels finns det vänner som vill ha en viss koll på mig då jag flyttat från både nära och kära. Dessutom blir jag, som tröttnar väldigt snabbt på saker, less på designen och är för feg för att ta bort mina gamla bloggar. Men till en stor del är det för att mitt liv uppgraderats en hel del den senaste tiden.
Några exempel på det är min självständighet- flytten till en helt ny stad och början på Linnéuniversitetet [Kulturledarprogrammet], samt förändringen av relationsstatusen [singel > i en relation].

Kommer ihåg att jag satt hemma och grunnade över mitt liv i början av 2010. Hoppades innerligt att sommaren 2010 skulle bli den bästa någonsin. När sommaren väl var över insåg jag att Fan, vilken sommar jag faktiskt varit med om. Nu är min största önskan att vintern blir minst lika bra!



Så hur är det egentligen?
Att bo ensam och ifrån familjen är inget att deppa över, skoltiderna är knappast att gråta över heller, även om man nu ibland önskar att lektionstimmarna var betydligt kortare... Och att man måste hålla ett vakande öga över ekonomi, hyra och ständigt försöka hålla sin mage mätt kan vara en utmaning. 
Men att posten ligger och väntar på mig i en söt liten korg precis utanför dörrn, att vart jag än ska är maxtiden bara 15 min med cykel, och att Ludwig alltid finns nära till hands är ändå helt underbart skönt.

Så för att summera det hela.
√  Ny blogg, ny skola, ny lägenhet, samma gamla Nellie.






RSS 2.0